Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Ajutoare pentru sinistrați

Sinistrați

Sinistrați neputincioși

Anul acesta au fost parcă ceva mai puțini sinistrați decât în ultimii ani.

Bine, nu că ar fi fost oamenii mai prevăzători sau s-ar fi mutat din locurile unde se inundă în permanență, doar au fost ceva mai puține ploi și probleme.

Totuși, așa cum era inevitabil, tot au fost ceva inundații și deci și sinistrați prin zona Moldovei.

Evident că oamenii de acolo nu au fost pregătiți pentru o asemenea calamitate. Probabil toți au stat și au făcut niște calcule pe principiul “fulgerul nu lovește de două ori în același loc”, așa că au hotărât că șansele sunt mult prea mici să fie inundați și anul acesta.
Doar fuseseră inundați și anul trecut și acum doi ani. Care ar fi fost șansele să fie inundați și anul acesta?

Spre norocul lor, aleșii locali au fost totuși pe fază și le-au trimis niște ajutoare ca să treacă și ei cu bine peste această experiență.

Astfel, prefectul de Suceava, Florin Sinescu şi preşedintele Consiliului Judeţean, Cătălin Nechifor, au fost și au împărțit ajutoare pentru sinistrați. (sursa)

Și, ca niște moldoveni adevărați, ei își cunosc foarte bine locuitorii și știu că mâncarea e fudulie, băutura-i temelie.
Așa că sinistrații au primit și ceva mâncare, dar, cel mai important, și câte o sticlă de vin.

Sau poate se inundase crâșma satului și exista teama că s-ar putea porni o revoltă dacă oamenii nu reușesc să își potolească setea în timp util.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>