Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Măreața democrație germană!

Ministrul agriculturii din Bavaria, Helmut Brunner, a recunoscut că şi-a angajat nu numai soţia, ci şi sora şi nepoata. “De la 1 aprilie 1999 şi până în 31 decembrie 2008, a fost angajată sora mea, iar de la 1 aprilie 199 până la 31 decembrie 2002, nepoata”, a spus el, precizând că remuneraţiile au fost de 400, respectiv 325 de euro pe lună.

Afectat de acest scandal a fost şi ministrul culturii, Ludwig Spaenle, din cadrul Uniunii Social-Creştine (CSU), care a anunţat că va returna imediat 34.000 de euro. (sursa)

Un dezastru total în Germania. Nepotismul e la mare artă după cum se vede. Iar nemții ăștia sunt niște jigodii ordinare că își permit să comenteze de corupția de la noi și alte cele. Ei sunt de fapt cei mai corupți și în cea mai proastă și urâtă țară posibilă.

Sau cel puțin asta se înțelege dacă stai să citești comentariile oamenilor din articolul din Cotidianul de unde am preluat această știre.

Pe principiul “să vedem paiul din ochiul altora și să ignorăm bârna din ochiul nostru”, înjurăm nemții că vai, ce chestie extraordinară, există corupție și la ei.
Trebuie să recunosc, eu nu mă așteptam. Credeam că România e țara în care s-a inventat corupția și singura în care există așa ceva. Not!

Evident că au și ei corupții lor și se fac și ei la mișculații. Diferența principală e că la ei dacă se află se cer scuze și mai apar și demisii.
Ia să comparăm cu România unde politicienii noștri își angajează unul altuia rudele la cabinete și se mai declară și indignați când le zice cineva ceva. Unde Băsescu își trimite plodul la Bruxelles pe câteva mii de euro. Unde Ponta îl pune pe finul lui ministru al Justiției. Unde Severin e prins în flagrant și tot el se scandalizează. Și exemplele pot continua cât să scrii o carte întreagă.

Nu mă omor eu după poporul german. Mi se par prea reci și închiși. Dar este clar faptul că Germania e liniștit cu o sută de ani în fața României.
Așa că să zici de ce nasol e la nemți și ce corupți sunt ei e un comportament de vulpe care se plânge că strugurii sunt acri.

Hai să rezolvăm întâi problemele de la noi din țară și după aia să ne plângem de restul!

, ,

One Response to “Măreața democrație germană!”

  • andreea says:

    e mai usor sa iti gasesti scuze in greselile altora decat sa pui tu mana sa misti ceva.
    si ma sperie rau de tot atitudinea asta anti-ue din ultima vreme. e o dovada de prostie imensa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>