Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Metroul – întotdeauna interesant

Nu știu cum reușesc, dar în ultimul an cred că am reușit să fiu la metrou de fiecare dată când s-a întâmplat ceva.

Aseară iar s-a stricat o garnitură de metrou sau s-a aruncat careva că la Victoriei a făcut metroul o mică pauză de vreun sfert de oră. Evident, când era distracția mai mare, adică la ora 6 seara când pleca toată lumea de la servici.
Rezultatul: o aglomerație de nedescris.

Și, ca să fie tabloul complet, pe lângă faptul că stăteam complet incomod, conform legilor lui Murphy lângă mine a trebuit să se așeze careva certat rău cu apa și săpunul. Am încercat eu să mă mișc p-acolo, dar fără succes. Norocul a fost că respectivul a coborât totuși la prima stație așa că nu am suferit prea mult.

Următoarea distracție a fost când am vrut să cobor.
Pentru că fix în fața ușii (în mijlocul ei) stătea proptită o madame fotomodel de 90-60-90 (înălțime, vârstă, greutate) care sigur nu citise ghidul meu de mers cu metroul și nu avea vreo intenție să facă loc.
Și cum ăsta e unul din cazurile în care nu am nici o jenă i-am sugerat (politicos zic eu) să iasă să ne facă loc și ăstora care vrem să ieșim.
Răspunsul a fost edificant: da’ ce, n-ai loc să treci pe lângă mine, de ce să mă dau la o parte, nu vezi în ce hal călătoresc eu aici și cum sunt tratată.
Mai poți să zici ceva după replica asta? (în afară de o înjurătură pe care și-ar fi meritat-o, dar de care a scăpat de data asta)

Nu știu dacă sunt eu mai special sau pur și simplu sunt atâți oameni de genul acesta încât e imposibil să nu te întâlnești cu ei la un moment dat.

Chestia e că acum nu foarte mult timp am mai pățit o chestie “drăguță”. Mă grăbeam puțin și am făcut greșeala să o iau la pas pe scările rulante. Asta până am dat de o altă madame care bloca drumul. Toată lumea stătea frumos pe dreapta să ai loc să treci în afară de ea. Am zis și eu acolo un pardon, îmi faceți și mie loc să trec.
Răspunsul aici a fost chiar halucinant “da ce aia a mă-tii vrei, ia-o pe scări dacă te grăbești!” . Asta ce-i drept n-a mai scăpat neînjurată.

Dar să vedem și partea pozitivă. Azi, în momentul în care am auzit-o pe tipa respectivă că nu vrea să se dea din mijlocul drumului unde stătea ca vaca, pot să spun că am fost chiar relaxat.
Cu ajutorul ei am mai făcut rost de un subiect pentru un articol pe blog, așa că am ajuns și la concluzia că blogul ăsta chiar e util. În loc să mă enervez, chiar mă simt bine că am ce să scriu când ajung seara acasă.

,

4 Responses to “Metroul – întotdeauna interesant”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>