Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Mai țineți minte bugetul UE?

Vă mai aduceți aminte declarația lui Ponta despre bugetul UE de acum câteva luni?

sunt foarte dezamăgit de rezultatul final al alocării bugetare UE pentru România, care este prezentat să pară mai bun, dar de fapt este foarte rău

Știți că “am pierdut” 9 miliarde atunci. Adică am obținut 39 de miliarde de cheltuit când am fi vrut 48. În sfârșit, discuția pe tema respectivă am scris-o aici cu bune și cu rele.

Ia uitați-vă la această declarație pentru anul acesta:

Ministrul fondurilor Europene: În acest an România are obligaţia să emită facturi de 6,5 miliarde de euro pentru investiţii din fonduri europene, ceea ce înseamnă o creştere a gradului de absorbţie de la 12% anul trecut la 50%.

Premierul Ponta nu crede în ţinta avansată recent privind o absorbţie a fondurilor UE de 50% până la sfârşitul acestui an, arătând că ministrul Teorodovici “păcătuieşte prin optimism”

Păi mergând pe același fir logic, Ponta pierde 6,5 miliarde (diferența până la 100%) și mai declară că și asta e o țintă prea optimistă.

Hai, unde-i acum presa să sară la gâtul lui Ponta că pierde într-un an-doi cât ne-a pierdut Băsescu la buget pentru 6 ani?

În rest, rămânem oricum proștii Europei.
Guvernele Boc au luat un procent infim din banii de la UE (și ăla folosit în mare parte pe idioțenii), guvernul Ponta pare după aceste declarații că nici el nu va avea mult mai mult succes.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>