Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

De ce nu vom scăpa prea curând de câini

Cainele comunitarCâinii fără stăpân sunt o mare problemă în România. Până și asociațiile care apără drepturile maidanezilor recunosc cu jumătate de gură acest lucru.

Se pune totuși întrebarea următoare: luând în considerare numărul enorm al firmelor și asociațiilor care apără drepturile maidanezilor și care militează pentru castrarea lor, cum de pe an ce trece sunt din ce în ce mai mulți câini?

Răspunsul este simplu și la obiect: banii.

Dacă credeați cumva că scopul acestor asociații este dat doar de câini și nu de bani, v-ați fi înșelat amarnic.
Fără numărul acesta uriaș de câini ar dispărea banii. Și odată cu banii, ar dispărea și asociațiile.

Bine, bine, dar câți bani pot fi să ai grijă de niște câini? Că doar adăposturile sunt puține și nu au cum să coste prea mult, iar din sterilizări ce profit să scoți.
Sau cel puțin așa gândesc mulți. Chiar și eu mi-am pus inițial această întrebare pentru că nu vedeam o modalitate de a scoate mulți bani din așa ceva.

Dar am uitat un lucru esențial: în afacerile cu câinii maidanezi este implicat și statul. Și unde e implicat statul român întotdeauna se pot scoate bani frumoși.

În Constanța avem 2 milioane de euro date de la primărie în ultimii 5 ani unei singure firme în principal pentru sterilizări. Că firma respectivă e condusă de o persoană care a fost condamnată prin anii ’90 la 8 ani de închisoare pentru corupție și a fost grațiată de Iliescu e un detaliu neimportant. (sursa)
În Iași s-au plătit 500 de mii de euro pentru un adăpost care nu funcționează și nu are nici un câine în el.
Pentru București nu sunt date, dar sigur e vorba de mult mai mulți bani decât în Constanța sau Iași.

Concluzia: nu vom scăpa de câini prea curând și va trebui în continuare să avem grijă să nu deranjăm haitele de câini care stăpânesc orașele.
Iar lucrurile se vor schimba doar când nu se vor mai scoate bani din asta (puțin probabil) sau când vor fi destui deranjați de ei încât să facă ceva pe cont propriu.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>