Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Vă treziți odată și voi?

Articolul ăsta pornește de la două discuții cu două persoane diferite și care au decurs identic. Ajungând vorba de politică la un moment dat am făcut imprudența să spun că Ponta e la guvernare de aproape un an de zile. Răspunsul inițial a fost aproape identic în ambele cazuri: “păi cum? Nu e așa că Băsescu e încă la Cotroceni și are justiția (și serviciile) așa că ăștia noi nu pot face tot ce trebuie”

Băi oameni buni, treziți-vă la realitate! Ce e aberația asta? Cum adică nu pot face? Au guvernul și majoritatea în parlament. Asta e tot ce le trebuie.

Îl urâți pe Băsescu și vreți să scăpați de el? Pot înțelege asta. Dar asta e, nu ai ce-i face. Au încercat să îl dea jos și nu au reușit, acum mai e un an de așteptat.

Dar afirmațiile astea cu “justiția lui Băsescu” în acest context sunt chiar de toată jena.
Hai să zicem că are Băsescu justiția. Ce se întâmplă?

Păi se poate proteja pe el și pe prietenii lui de procese. El are oricum imunitate așa că rămân doar prietenii. Pentru cât timp? Un an, atât mai e. În condițiile în care procesele tuturor foștilor sau/și actualilor parlamentari durează câțiva ani buni, cred că mai putem aștepta încă un an. Mai ales că în ultimul timp au primit condamnări destui oameni cunoscuți și mai sunt ceva procese pe rol care să ne ocupe timpul.

Acum, cu ce încurcă justiția care e la Băsescu pe USL? Păi dacă ar fi justiția a USL, i-ar ajuta pe ei să scape de procese. Cu ce influențează asta ce trebuie făcut în țară? Vă zic eu, cu absolut nimic!

Să trecem mai departe. Ce avem noi cetățenii nevoie de la parlamentari? Păi să conducă țara astfel încât să ne fie mai bine tuturor. Cum se face asta? Folosindu-se de puterea legislativă și cea executivă (legi, reforme etc). Adică fix ce au ei de un an de zile! (q.e.d)

Și că tot am vorbit inițial de ura față de Băsescu. Hai să ne gândim un pic care sunt principalele motive pentru asta: subordonarea justiției, hrănirea clientelei politice, tăierile salariale, mărirea taxelor, vânzările companiilor și resurselor românești.

Păi să ne uităm și ce face noua guvernare. Îl avem pe Ponta care l-a pus pe finul lui ministru al Justiției și pe un fost coleg de facultate la Parchetul General. Avem deja câteva privatizări “strategice” anunțate plus o poziție pro-gaze de șist. Avem disponibilizări de câteva mii bune de oameni (Oltchim, Hidroelectrica, Hidroserv, Rulmentul, Bradu, Mechel). Și se mai poate completa lista, dar se înțelege ideea.

Așa că în loc să rămâneți fixați pe Băsescu ar cam fi cazul să vă fixați privirea pe ăștia noi și să îi tratați cu aceeași virulență de pe acum dacă nu vreți să vă treziți peste 4 ani că au ajuns în același stadiu în care era Băsescu anul trecut.

, ,

One Response to “Vă treziți odată și voi?”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>