Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Imigrant în SUA

SUA e tărâmul tuturor posibilităților pentru toți, dar mai ales pentru cei cu origini arabe care sunt imigranți.

Știți ce s-a întâmplat în Boston. O explozie cauzată de 2 bombe artizanale care a reușit să rănească mulți oameni și chiar să omoare câțiva.
Dar nu prea a aflat multă lume de primul și cel mai important suspect pe care l-au avut americanii timp de aproape două zile. Un tânăr de 20 de ani.

A fost unul dintre cei peste 150 de oameni răniți în explozie, dar singurul care a fost interogat pe patul de spital și a cărui casă a fost întoarsă cu fundul în sus.

De ce? Pentru că după explozie, așa rănit cum era, a fugit cât a putut de departe de explozie (la fel ca toți ceilalți) și pentru că arăta suspect.
De ce arăta suspect? Păi pentru că era singurul din Arabia Saudită. Mare greșeală! Să fii din Arabia Saudită și să fii rănit de o explozie în America spune clar că șansele sunt de minim 75% să ai vreo legătură cu ea.

Până la urmă a avut noroc și a scăpat. S-au prins într-un final că el n-avea nici o legătură și l-au lăsat în pace. Unii n-au nici norocul ăsta. (un articol foarte bun despre această situație cu tânărul în cauză găsiți pe The New Yorker)

 

La fel cum este de fapt și la acele “random security checks” care se fac pe aeroport. Dacă ești dintr-o țară arabă șansele să ajungi la acel security check sunt random, doar că random-ul ăla oferă valori doar între 99% și 100%.

Ăsta e de fapt și unul din riscurile emigrării în (aproape) orice țară. Când lucrurile merg bine toată lumea e fericită. Dar când se împute treaba, primul acuzat va fi întotdeauna imigrantul.

, ,

2 Responses to “Imigrant în SUA”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>