Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Angajații de la Dacia o caută cu lumânarea

De la final de februarie sindicatele negociaza cu patronatul pe tema contractului colectiv de munca, insa dupa 14 runde discutiile s-au blocat. Conducerea ofera o crestere de 9%, sindicatele cer un plus de 40%

Eu chiar nu pot să înțeleg. Oamenii ăștia sunt duși cu capul? De câte firme private ați auzit vreodată care să dea tuturor angajaților o mărire salarială de 40%?

Mie mi se pare de-a dreptul nesimțire să îți permiți să faci o asemenea cerere. Costurile cu salariile au o pondere foarte mare în majoritatea firmelor. O astfel de creștere salarială are toate șansele să ducă o firmă de la un profit onorabil direct pe pierdere.

Și s-ar părea că și patronilor de la Dacia li s-a părut de prost gust această cerere la care nu vor să renunțe așa că le-au transmis de data aceasta direct că există întotdeauna și Maroc:

“Daca protestul nu se va incheia intr-un mod rezonabil si multumitor pentru ambele parti si daca angajatii vor continua cu cererile nerealiste, exista o mai mare posibilitate sa transferam o parte importanta a productiei in Maroc”

Mi se pare foarte corect. Ca orice firmă, și Dacia se gândește cum să scoată cel mai mare profit.
Există evident avantaje să ai producția în România față de a o avea în Maroc, dar atunci când salariile în Maroc sunt la jumătate față de România și angajații din România vor încă 40% parcă nu mai sunt așa de mari avantajele.

Așa că ar fi cazul ca oamenii de la Dacia să accepte un plus 10% mai mult decât mulțumitor sau s-ar putea să se trezească toți cu un minus 100% și atunci degeaba se mai plâng.

, ,

4 Responses to “Angajații de la Dacia o caută cu lumânarea”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>