Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

România – păcat că-i locuită

România te iubesc - emisiune ProTV

Romania te iubesc

Nu știu câți dintre voi urmăresc emisiunea “România te iubesc” de la ProTV, dar e una din puținele emisiuni românești care chiar merită urmărită.

Subiectele sunt interesante, se fac investigații serioase și reportaje bine gândite. Problema e că de cele mai multe ori după ce urmăresc emisiunea asta mă cam enervez.

În emisiunea de aseară s-a vorbit despre cum s-a folosit aproape un miliard de euro pe investiții inutile și stupide la sate.

Sate cu teren sintetic de fotbal și două stadioane, sate cu ștranduri și piscine, cu parcuri de joacă de zeci de mii de euro aflate în câmp sau inundate.
Și toate astea în zone fără canalizare, de cele mai multe ori fără asfalt și, în unele cazuri, chiar fără apă curentă.

Dacă vreți să aflați mai multe despre aceste investiții complet inutile puteți să citiți mai mult pe site-ul ProTV aici.

Eu aș vrea să mă axez pe o mică bucată din această emisiune care mi-a rămas pe creier.

Într-una din aceste localități, Pădureni (județul Vaslui) primarul a făcut un ditai ștrandul și ceva bungalow-uri. Atâta tot că aceasta e o comună fără canalizare, ne-asfaltată și nu are nici măcar apă curentă.

Iar locuitorii erau foarte supărați că primarul nu le-a făcut canalizare, deși le promisese acest lucru de ani buni. Mai ales că, fix înainte de alegeri, adusese și niște tuburi de canalizare pe care le pusese din loc în loc pe ulițele satului.

Acuma, partea interesantă la această comună este că acest primar e în funcție din 90. E primar de peste 20 de ani și a fost votat acum deja a șaptea oară!

Înțeleg să-l votezi o dată, hai chiar de două ori.
Dar cât de prost poți să fii să votezi același primar de 7 ori și să îl ții în funcție peste 20 de ani când vezi că nu face nimic bun?

Cum să te mai miri că țara e condusă în halul în care e condusă?
Atunci când se votează în halul ăsta chiar și într-un sat unde se poate observa imediat incompetența primarului, deja e mult mai puțin vinovat ăla care fură, cât prostul care votează 20 de ani același hoț.

România – o țară frumoasă, păcat că-i locuită de proști cu drept de vot!

, ,

One Response to “România – păcat că-i locuită”

  • Baxy says:

    Romaniei ii prieste dictatura. Democratia se traduce doar prin cine fura mai mult si e mai smecher. Si asta pentru ca din 89 suntem invatati pe toate canalele ca se fura si ca acest lucru este din ce in ce mai normal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>