Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Facebook Home – telefonul care e de fapt altceva

Interfata Facebook Home

Facebook Home – via TechCrunch

Facebook a prezentat aseară Facebook Home, așa zisul lor “nou telefon”.

Atâta tot că nu este un telefon. Nu e nici măcar un nou sistem de operare.

Este doar o aplicație ceva mai complexă de Android, un launcher.

Ce face această aplicație este să înlocuiască ecranul de home si/sau cel de blocare al telefonului precum și modul în care apar aplicațiile și notificările.

Iar acest lucru face ca Facebook Home să poată fi instalat practic de oricine și pe orice dispozitiv cu Android.
Aplicația va fi disponibilă începând cu 12 aprile în Google Play.

Iar practic, ceea ce face acest nou Facebook Home este să pună (doar) news-feed-ul lor pe ecranul de home al telefoanelor cu Android.
De asemenea, apare și o componentă a acestui produs numită Chat Heads axată pe partea de mesaje și chat. Ce face aceasta este să ofere o interfață de chat ce înglobează Facebook Messenger și SMS-urile și, în același timp, oferă posibilitatea de a trimite mesaje din orice aplicație te-ai afla printr-un sistem mai diferit de notificări.

Din punctul meu de vedere este o aplicație orientată pe persoane, după cum declara și Zuckerberg, dar doar un anumit gen de persoane.
Genul adolescenților care ocazional sunt în stare să comunice între ei pe chat chiar dacă sunt la aceeași masă și pentru care internetul se rezumă la chat, facebook și jocuri.
Pentru restul nu prea are cum să fie așa interesant – câte persoane peste 20 de ani cunoașteți care folosesc internetul doar pentru Facebook?

Acum, din punct de vedere comercial, acest nou produs s-ar putea să aiba ceva succes.

Faptul că Facebook nu a scos un telefon de sine stătător este avantajos pentru ei – costuri mult mai mici și posibilitatea de a fi folosit de mult mai multă lume.
Și cum toți posesorii de telefoane cu Android vor putea testa acest Home, probabil mulți o vor și face, măcar din curiozitate.

Dar Facebook are reputația de a scoate aplicații proaste sau, în cel mai bun caz, mediocre.
Așa că rămâne de văzut câți dintre cei care își vor pune acest Home îl vor și păstra.

, , ,

One Response to “Facebook Home – telefonul care e de fapt altceva”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>