Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

De ce sunt funcționarii publici nesimțiți

Nici nu știu de câte ori mi s-a întâmplat să mă duc pe la vreo instituție publică și să am de-a face cu un funcționar public, în cele mai multe cazuri o “doamnă” între 40 și 60 de ani, sictirită, care răspunde în doi peri și eventual nici nu te bagă în seamă pentru că e prea ocupată cu un joc de Solitaire.

De fapt cred că pot să număr pe degetele de la o mână cazurile în care am fost tratat politicos și serviabil și nu ca ultimul om.

Și, cel puțin într-un domeniu, am găsit și motivul: pentru că acești funcționari, pe lângă faptul că sunt nesimțiți, nici nu au vreo problemă în a se manifesta în felul acesta.

Drept exemplificare, un caz din ultima săptămână:

Un bolnav de cancer depusese niște memorii pentru a afla situația medicamentelor oncologice. Memorii la care, conform legii, ar fi trebuit să primească un răspuns în maxim 30 de zile.
Cum nu a primit nici un răspuns, dă și el un telefon să vadă care-i situația cu memoriile depuse. Reacția funcționarei publice denumită sugestiv “agresiva“:

Cand am incercat sa-i aflu numele, s-a enervat, a explodat si mi-a trantit telefonul in nas. Sau cel putin asa a crezut ea… Linia nu s-a intrerupt, astfel ca am auzit comentariile Agresivei. Cuvantul “bou” a fost folosit de cateva ori: “boul asta are nu stiu cate memorii depuse” sau “boul dracului” sau  “de ce trebuie sa raspund eu la toti handicapatii?” (restul știrii)

Pentru că acest caz a ajuns în presă și s-a creat ceva presiune vestitul Ministru al Sănătății Eugen Nicolăescu a declarat că e cazul să se ia niște măsuri.

Așa că a propus o sancțiune extrem de gravă (a treia ca gravitate), scăderea cu imensa valoare de 5% din salariu pe o perioadă uriașă de 2 luni. (sursa)

Deci ați înțeles, dacă un funcționar public vă face cu ou și cu oțet faceți tot posibilul să ajungă povestea voastră în presă ca respectivul să primească o pedeapsă “exemplară”.

Nu de alta, dar dacă n-ajunge în presă povestea e evident că, în cel mai bun caz, se va ajunge la maxim o “mustrare scrisă” din punct de vedere oficial.

Așa că nu vă mai mirați de nesimțirea lor. Atâta timp cât pot să se comporte în halul acesta fără să pățească aproape nimic, nici că o să se schimbe ceva.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>