Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Mai și gândim când deschidem gura?

Politicienii noștri de azi, măreți doar prin stupizenia lor, au acest obicei extrem de bun de a vorbi de dragul de a vorbi, fără să mai și gândească ce le iese pe gură.

Doar în ultimele 24 de ore am văzut (pentru a câta oară oare) două exemple mai mult decât evidente de “vorbește gura fără el”.

Principalul pe ziua de astăzi este (încă) președintele României, Traian Băsescu, cu “superba” lui declarație:

“Am văzut rezultatul Convenţiei PDL, cred că am fost cinstit cu acest partid. I-am spus că după aceste alegeri ne vom alege fiecare drumul. Modul cum nu au înţeles să fie democraţi mă face să spun acum definitiv şi pentru totdeauna: Adio, Partid Democrat. Astăzi ne-am despărţit. Ei nu mai sunt o piatră de moară pentru mine, eu nu mai sunt o piatră de moară pentru ei. Mă voi dedica construcţiei unei alte soluţii de dreapta”

Pe de o parte, poți să zici că prin această declarație Băsescu vrea să se delimitize de PDL pentru a mai recâștiga ceva popularitate, O fi sau nu o fi cazul aici, e oarecum irelevant.

E mai relevant faptul că el, ca președinte în exercițiu, face pe copilul care își ia jucăriile și pleacă acasă pentru că nu a fost votată Nuți a lui cea dragă și iubită.

Și în același timp, faptul că deja se apucă de vorbit de construcția propriei soluții de dreapta când încă e președinte, iar dovedește că vorbește gura fără el.
Da, tehnic vorbind a folosit viitorul – “mă voi dedica” , deci nu poți să îl acuzi că încalcă constituția. Practic, e evident pentru toată lumea că deja s-au pus rotițele în mișcare.

Și ca să fie tacâmul complet, pe lângă actualul îl avem și pe posibilul viitor președinte, Crin Antonescu.
Care s-a gândit astăzi să declare cu mare nonșalanță următorul lucru la emisiunea “După 20 de ani” de la ProTV:

Da, este încă neclar ce vrea să facă guvernarea, dezideratele din această declaraţie exprimate de un om din mediul de bussines sunt evident şi ale noastre

Este până la urmă o luptă aproape disperată de a gestiona sau de a salva de scufundare sau de avarie o ambarcaţiune pe care de fapt nici nu o pilotezi

E bine, ce să mai. Hai să zicem că nu știm ce vrem să facem și nici nu avem control asupra acțiunilor. Clar a gândit-o mult p-asta înainte să o zică.
Sau poate nu și-a putut imagina că vreun român ar fi putut să se gândească la faptul că în USL o exista și un plan de guvernare,  nu doar scopul de a da jos PDL-ul și pe Băsescu.

Iar între timp românii se simt foarte bine cu un președinte preocupat mai mult (doar) de viitorul lui politic și cu un guvern care nici acum nu știe ce ar trebui să facă.

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>