Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Francisc I

Cum aproape sigur ați aflat deja, și-au ales catolicii un nou Papă - Francisc I

Ca să zic și eu repede ceva pe subiectul acesta, să nu ratez ocazia am avea următoarele:

  • noul Papă este cardinalul Jorge Mario Bergoglio din Argentina
  • este primul Suveran Pontif din America Latină, primul (cred) care își ia numele ca intâiul și primul care face parte din ordinul iezuiților (ordin fondat de Ignatius de Loyola în 1534)
  • nu era în lista principalilor favoriți la preluarea fotoliului de Papă
  • este conservator, nu reformist: poziția pe teme precum contracepția, homosexualitate sau chiar rolul femeii în societate va rămâne deci neschimbată

 La cât de religios sunt eu, cred că sunt destule informații :)

, , , ,

One Response to “Francisc I”

  • andreea says:

    pai nu e primul care isi ia un nume cu I. interesante sunt totusi legaturile cu junta argentiniana. se declara avocat al saracilor, ceea ce poate in actualul context al europei sa devina interesant. ma gandesc la problemele sociale din spania, grecia.
    era totusi de asteptat sa nu iasa un reformator. se pare ca benedikt a demisionat din cauza scandalurilor sexuale din interiorul bisericii, asa ca papa cel nou trebuia sa fie unul care sa “accentueze” valorile tradionale bisericesti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>