Fără Supărare

Dacă te simţi lezat, nu te supăra pe mine

Un like 5 centi

În ultimul timp am observat că pe facebook tot apar (ca pe vremuri pe mail sau messenger) tot felul de poze fără nici o identitate clară dar cu “1 like=5 centi, 1 share=25 centi”

Pentru fiecare like, acest copil traumatizat va primi 5 centi

Pentru fiecare like, acest copil traumatizat va primi 5 centi

Şi partea cea mai proastă e că, în cele mai multe cazuri, e vorba de poze cu copii abuzaţi, maltrataţi sau desfiguraţi de anumite boli. Combinaţia perfectă pentru a te scârbi şi a vrea să iei pe cineva la palme.

Oamenii care stau să dea share la tâmpeniile astea chiar nu au atâta creier în cap încât să se întrebe un minim de chestii, gen “cine trimite banii ăia, cum îi trimite şi, mai ales, cui”.

Sau când se specifică faptul că Facebook/Yahoo donează banii. Păi ce treabă are Facebook-ul cu copiii respectivi? Au ajuns părinţii copilului direct la Zuckerberg şi l-au convins să le dea bani, dar doar prin like-uri la poze? Chiar nu se observă stupizenia din raţionamentul ăsta?

Iar, când îi întrebi pe oamenii care dau share-uri de ce fac asta, în cazul în care nu eşti înjurat că nu ai inimă, nu te implici sau altele de genul primeşti un răspuns de genul “mi s-a făcut milă, uită-te la săracul copil”.

Păi bine, bine, dar dacă nu ştii cine e acel copil, cum ai putea să ajungi la el şi să îl ajuţi, ce rezolvi cu share-ul ăla şi de ce trebuie să îmi strici şi mie ziua când văd pozele scârboase puse de tine?
Asta ca să nu mai vorbim de faptul că, după o tonă de poze din astea sub formă de spam, un caz real are toate şansele să nici nu mai fie băgat în seamă.

P.S. A mai scris probabil multă lume despre asta, dar simţeam nevoia să îmi vărs şi eu năduful.

Na poftiți ..uite ce se întâmplă cu like-urile și share-urile voastre: câștigă hoții

, , , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>